iOS heeft een 2-factoren authenticatie

Geplaatst op 23 September 2016 - 09:16

iOS heeft een 2-factoren authenticatie

Apple ID kan met iOS 10 worden ingesteld met een zogenaamde 2-factoren authenticatie. Hierdoor wordt inloggen veel veiliger en loop je aanzienlijk minder risico dat anderen bij jouw gegevens in je account kunnen komen. Ideaal natuurlijk voor iedereen die de iPhone vooral ook zakelijk gebruikt, en veel te maken heeft met gevoelige informatie, maar uiteindelijk is het natuurlijk wel prettig voor iedereen.

Wat is een 2-factoren authenticatie precies?

Als je wilt inloggen, dan gebruik je hiervoor eigenlijk alleen een wachtwoord. Dit is een single factor authenticatie. Dit wil zeggen dat je maar één iets hoeft in te vullen om te kunnen inloggen. Als iemand je wachtwoord kraakt, dan zit deze al in je accountgegevens. Met de 2-factoren authenticatie moeten er twee zaken worden ingevuld. Je hebt op de eerste plaats gewoon je wachtwoord en daarnaast is er een verificatiecode die moet worden ingevuld om in te kunnen loggen op je account. Door dit in te zetten wordt het voor anderen, die het niet zo goed met je voor hebben, veel lastiger om je account binnen te komen. Dit geldt niet alleen voor je iPhone, maar bijvoorbeeld ook voor inlog via iCloud.com.

Hoe moet je het instellen?

Het is vrij eenvoudig in te stellen. We nemen de iPhone als voorbeeld. Ga hierop naar Instellingen – iCloud en vervolgens klik je bovenin je scherm op je account. Hier vul je jouw wachtwoord in. Ga dan naar Wachtwoord en Beveiliging en klik Twee-factor-authenticatie instellen aan. Klik op Ga Door en vervolgens op Toch Aanzetten wanneer je te zien krijgt dat het nog niet mogelijk is. Doorloop de beveiligingsvragen en vul een telefoonnummer voor het identificeren in. Geef aan of je een sms of een oproep wilt ontvangen. Vervolgens krijg je een verificatiecode van Apple ID en moet je nog eens je wachtwoord invullen. Dat is het!

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone