iOS 10.1 vooral goed nieuws voor de iPhone 7 Plus gebruiker

Geplaatst op 16 November 2016 - 09:37

iOS 10.1 vooral goed nieuws voor de iPhone 7 Plus gebruiker
De uitrol van iOS 10.1 voor de iPhone en iPad is vooral goed nieuws als je een iPhone 7 Plus bezit. Deze smartphone is uitgerust met een dubbele camera en daarin zit een zogenaamde portretfunctie ingebouwd. Hiermee kun je scherpe foto’s maken van mensen, dieren en objecten terwijl de achtergrond wat wazig blijft. Hierdoor komt de nadruk op het object of de persoon te liggen en dit scherpte-diepte effect zorgt natuurlijk voor mooie foto’s. Het punt was alleen dat deze functie nog niet werkte omdat de benodigde software nog niet beschikbaar was. Wat nu is uitgebracht in iOS 10.1 is overigens een bèta versie van deze software, dus wellicht zijn er nog verbeteringen op komst.

Verbeteringen in de berichten app
De berichten app is ook verbeterd met de komst van iOS 10.1. Je kunt hier nu berichten versturen met effecten. Ook leuk zijn de schermvullende animaties. Als iemand jarig is kun je hem een bericht sturen waarbij het scherm wordt gevuld met dansende ballonnen. Deze animatie kun je ook op herhalen zetten. Als je deze animaties helemaal niks vindt, kun je ze nu ook uitzetten. Sinds iOS 10.1 is het mogelijk om alleen voor de berichtendienst iMessage de animaties uit te schakelen. Voorheen kon dit ook wel, maar dan werkten de animaties gelijk nergens meer.

Goed nieuws voor Japanse gebruikers
Tot slot heeft iOS 10.1 nog een leuke update voor Japanse gebruikers, de routes in het openbaar vervoer in Japan zijn toegevoegd. Niet spectaculair als je er niet woont en ook geen vakantie naar het Land van de Rijzende Zon had gepland, maar toch leuk om te weten. Er wordt overigens ook gesproken over het oplossen van beveiligingslekken en stabiliteitsproblemen zoals dat eigenlijk met iedere update het geval is. Dus het is sowieso aan te raden om de nieuwste versie van iOS op je telefoon of tablet te installeren.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone