Horrorfilm en slechte wifi even stressvol

Geplaatst op 2 May 2016 - 19:53

Horrorfilm en slechte wifi even stressvol

We leven tegenwoordig met onze smartphone en we kunnen ons eigenlijk niet meer voorstellen dat we ooit op een plek komen waar we geen Wifi verbinding hebben. Juist het vertrouwen in ‘overal internet’ zorgt voor een flinke dosis stress als de verbinding ineens wegvalt. Onderzoek heeft uitgewezen dat een slechte Wifi verbinding even stressvol is als het kijken van een thriller of horror als je alleen bent. Dat is nogal wat!

 

Slechte Wifi is ongezond

Stress is erg ongezond, dat weet iedereen. Het hart moet aanzienlijk sneller werken, we slapen slechter, de eetlust is minder en we krijgen diverse lichamelijke klachten, zoals hoofdpijnen. Heel vervelend natuurlijk, want stress kan je eigenlijk nooit helemaal vermijden. Tijdens het onderzoek werd vooral gemeten wat nu precies het effect van een slechte Wifi verbinding op het hart is. Hieruit is gebleken dat de hartslagsnelheid bijna 40% toeneemt wanneer men te maken krijgt met een slechte verbinding. Dit betekent dat de hartslag sneller wordt van een slechte verbinding dan van een blik op een diepe afgrond zonder hekje om je tegen het vallen te beschermen. Dat is nog eens bizar!

 

Het onderzoek

Ericsson was verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderzoek. Overigens kwamen er meer interessante resultaten uit het onderzoek. Zo lieten de cijfers zien dat er al meer dan 1 miljard mensen wereldwijd gebruik maken van een 4G abonnement, dat er al meer dan 7 miljard abonnementen voor smartphones zijn afgesloten en dat het dataverkeer in 2015 met 65% gestegen is ten opzichte van 2014, gemeten over het laatste kwartaal van beide jaren.

 

Stress voorkomen

Uiteraard moeten providers er alles aan doen om te voorkomen dat de Wifi verbinding het af laat weten, maar voor de gezondheid is het ook zeker aan te raden om wat minder afhankelijk van je internetverbinding te worden. Tien jaar geleden kon je immers ook zonder. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone