Hoe wordt een refurbished iPhone afgeleverd?

Geplaatst op 18 January 2016 - 21:11

Iedereen kent ze inmiddels wel: de iPhones, behorend tot de vlaggenschepen van Apple en in de dagelijkse praktijk verdomd handige en ingenieuze apparaatjes. Maar voor een fonkelnieuwe iPhone betaal je vaak ook de hoofdprijs. Mocht dat iets te gortig zijn voor u, dan is het aanschaffen van een refurbished iPhone wellicht een optie. Maar wat zijn refurbished iPhones precies? En hoe worden ze geleverd?

Niet gewoon tweedehands

Niet iedereen weet het, maar een refurbished iPhone is iets anders dan een regulier tweedehands toestel. Met een regulier gebruikt toestel, het type dat een particulier bijvoorbeeld op Marktplaats aanbiedt, is normaliter verder niets gebeurd. Het is dus ook altijd afwachten in welke staat het apparaat verkeert. Een refurbished iPhone is daarentegen technisch geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd of geoptimaliseerd. Dat wil zeggen dat hij bijvoorbeeld van nieuwe onderdelen is voorzien en ook, zowel van buiten als van binnen, een grondige schoonmaakbeurt heeft gehad. Overigens zijn er wel verschillen: de zogenaamde A-grades verkeren bijvoorbeeld in een betere staat dan de goedkopere B-grades, toestellen die minder goed schoongemaakt zijn en meestal krasjes of andere lichte uitwendige beschadigingen hebben.

Refurbished iPhone: wat zit er in de doos?

Als je bij Apple onder garantie je defecte iPhone inlevert, krijg je een refurbished exemplaar. Behalve de iPhone zelf, bevat de verpakking ook een snelstartgids en de tool die je gebruikt om de simkaart te verwijderen. Met dit handige stukje gereedschap kun je het laatje aan de zijkant van de telefoon openen en een simkaart plaatsen. Daarnaast worden bij de aanschaf van een refurbished iPhone ook al de accessoires meegeleverd: een headset met volumeknoppen en een microfoontje (voor het bellen en het afspelen van muziek), een USB-adapter waarmee je de iPhone via netstroom kunt opladen en een USB-kabel waarmee u de iPhone kunt synchroniseren of via de computer op kunt laden.iPhone met koptelefoon

Technische updates en garantie

De refurbished iPhones van Remarketed.nl zijn grondig gecontroleerd en voorzien van de nieuwste hardware, software en updates. Ook eventueel defecte en versleten onderdelen (scherm, knoppen) zijn vervangen, waardoor u voor een gunstige prijs (circa de helft van een splinternieuwe iPhone) een zo goed als nieuw en perfect werkend toestel in huis haalt. Aan de aanschaf van een refurbished iPhone is ook gratis technische ondersteuning verbonden. Op de iPhones zit een garantie van 12 maanden. Die garantie wordt overigens verleend door de verkoper en niet door Apple. De voorwaarden komen overeen met die van de fabrieksgarantie van Apple.

Populaire refurbished iPhones

Het komt voor dat modellen die nieuw niet zo vreselijk populair waren wel een succes worden als refurbished iPhone. Een goed voorbeeld is iPhone 5C. Ook de modellen met meer MB’s (vooral 32 en 64) zijn als refurbished exemplaar in zwang, met name omdat ze vaak relatief gunstig geprijsd zijn. De allernieuwste modeelen zijn vaak nog niet direct refurbished te koop. Dat komt vooral omdat toestellen meestal pas in grote partijen worden opgekocht als ze in behoorlijk grote aantallen kapot gaan of mankementen beginnen te vertonen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone