Hoe kan ik mijn iPhone geheugen opschonen?

Geplaatst op 16 February 2016 - 12:31

Het geheugen van een iPhone wordt steeds sneller gevuld, nu mensen vaker en met name grotere apps downloaden. Door een vol geheugen of een beperkte opslagruimte wordt de iPhone slomer en is het niet langer mogelijk om updates uit te voeren of bijvoorbeeld foto’s te nemen. In dit artikel benoemen we een aantal handige tips om het geheugen van uw iPhone op te schonen. Zo kunt u op ieder gewenst moment foto’s maken en apps op uw toestel blijven updaten!

 

Tip 1: welke apps gebruikt u nu echt?

Iedere iPhone-gebruiker zal apps op zijn of haar mobiele telefoon hebben staan, die niet of nauwelijks gebruikt worden. Denk aan spelletjes die uitgespeeld zijn of saai beginnen te worden, nieuwsapps, een app voor het weer, enzovoorts. Het is zonde om deze apps geheugen van uw telefoon in te laten nemen, waardoor andere apps minder snel werken. Het is niet direct noodzakelijk om dergelijke apps van uw iPhone te verwijderen, u kunt hier een back-up van maken in iTunes en deze opslaan op uw computer. Door dit bij een paar grote apps, wat spellen vaak zijn, te doen, kunt u veel geheugen besparen!

 

Tip 2: hoeveel ruimte nemen uw apps in?

Een tweede vraag die u zichzelf zou kunnen stellen, is hoeveel ruimte uw apps in beslag nemen? Het is heel eenvoudig om dit te controleren, door bij ‘Instellingen’ naar ‘Algemeen’ te gaan en vervolgens onder ‘Gebruik’ op ‘Opslag’ te klikken. Per app staat precies aangegeven hoeveel geheugen de app in beslag neemt. Tevens is het hier mogelijk om specifieke apps direct van uw toestel te verwijderen. Kies er bijvoorbeeld voor om een groot spel tijdelijk van uw toestel te verwijderen om geheugen vrij te maken voor andere apps.

 

Tip 3: zet uw foto’s en muziek op iCloud

Wanneer u een toestel van Apple koopt, krijgt u standaard 5GB aan opslagruimte in iCloud. Dit is een online dienst waarin u foto’s, muziek, contactpersonen en bijvoorbeeld de afspraken van uw agenda op kunt slaan. Zeker foto’s en muzieknummers nemen een groot deel van het geheugen van uw iPhone in beslag, wat u voorkomt door deze toe te voegen aan uw ruimte op iCloud. Een andere voordeel aan iCloud kan zijn, dat u de foto’s ook vanaf andere apparaten van Apple kunt bekijken. Tegen een bepaald bedrag per jaar is het mogelijk om uw ruimte op iCloud verder uit te breiden.

 

Tip 4: leeg de cache van een app

Iedere app verzamelt tijdens het gebruik van de app informatie, zoals een webbrowser op de computer dat ook doet. Deze informatie wordt opgeslagen in een zogenaamde cache, die het geheugen van de iPhone vult. Deze informatie heeft u tijdens het verdere gebruik van uw telefoon vaak niet meer nodig, waardoor het overbodig veel ruimte in beslag neemt. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Algemeen’ -> ‘Gebruik’ en klik vervolgens op een van de applicaties op de cache te legen. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone