Geen AutoCorrect-schaamte meer met de iPhone?

Geplaatst op 5 May 2016 - 13:30

Geen AutoCorrect-schaamte meer met de iPhone?

AutoCorrect is natuurlijk ideaal om lekker snel berichten te kunnen typen op de iPhone, maar veel iPhone-gebruikers hebben zich ook al eens diep moeten schamen om gekke woorden die door AutoCorrect in berichten verschenen. Eenmaal verstuurd kan het foutje niet meer goedgemaakt worden en dit heeft vaker voor wat gênante momenten gezorgd. Apple wil er nu voor gaan zorgen dat dit soort ‘probleempjes’ niet meer voor schaamte hoeven te zorgen onder de iPhone-gebruikers, door de tegenpartij direct te laten weten dat het de schuld van AutoCorrect was.

 

Blauwe lijntjes moeten het gaan doen

Apple werkt aan een nieuwe patent die ervoor gaat zorgen dat de ontvanger van berichten in het bericht kan zien wat er door AutoCorrect verbeterd is. De ontvanger kan niet zien wat je eigenlijk wilde schrijven, maar een blauwe lijn onder het woord geeft aan dat het om een woord gaat dat door AutoCorrect is verbeterd. Apple wil met deze nieuwe patent niet alleen zorgen dat iPhone-gebruikers zich niet meer hoeven te schamen voor gekke woorden waarin AutoCorrect een rol heeft gespeeld, maar het is ook de bedoeling om iPhone-gebruikers tijd te besparen met deze patent. Er hoeft namelijk geen tweede bericht meer te worden opgesteld om uit te leggen dat AutoCorrect weer ‘lekker bezig’ was.

 

Gaat het echt gebeuren?

Misschien zit niet iedereen op deze wijziging te wachten. Gelukkig is het nog de vraag of Apple het idee van deze nieuwe patent wel gaat doorzetten. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat tijdens de WWDC 2016 wel duidelijk worden, als iOS 10 wordt uitgelegd.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone