Garantie refurbished iPhone: waar heb je recht op?

Geplaatst op 31 October 2022 - 21:32

Een refurbished iPhone versus een nieuwe 

Een refurbished iPhone ziet eruit en functioneert als nieuw, maar is het niet helemaal. Hij is bijvoorbeeld meteen na de koop teruggebracht door de koper omdat hij niet voldeed aan de verwachtingen. Het proces van refurbishen houdt in dat het toestel grondig wordt geïnspecteerd, vervolgens waar nodig wordt opgeknapt, onderdelen zoals de batterij en het scherm worden vervangen, waarna het toestel door en door wordt getest op alle functionaliteiten. Ziet het toestel er precies hetzelfde uit als een nieuw toestel? En functioneert ‘ie dito? Dan krijgt hij het predicaat ‘refurbished’ mee van Remarketed.nl, wordt hij bestempeld tot A-klasse en wordt verkocht met een jaar garantie. 

De wettelijke garantie op refurbished iPhones 

Voor het gehele assortiment van onze webshop geldt het Nederlandse wettelijke garantiesysteem. Dat houdt in dat een product dat wordt gekocht, deugdelijk moet zijn en een normale tijd moet meegaan. In het systeem ligt besloten dat sommige producten sneller kapot gaan dan andere. Een iPhone zal bijvoorbeeld minder lang meegaan dan een auto. Als het product niet goed is, bijvoorbeeld omdat het beschadigd is, of niet doet wat de maker of verkoper heeft beweerd, kunt u – afhankelijk van de omstandigheden – een gratis reparatie krijgen, een nieuw product of restitutie van uw geld. 

De fabrieksgarantie van Apple 

Fabrikanten en winkels kunnen een aanvullende garantie geven bovenop de wettelijke garantie. Remarketed.nl hanteert voor deze aanvullende garantie een garantieperiode van twee jaar na de aankoop van het product. Alleen producten die zijn voorzien van het Apple-logo vallen onder de garantie. De garantie ziet niet toe op:

  • Oneigenlijk gebruik van het product
  • Schade door natuurlijk gebruik
  • Schade die komt door laten vallen, misbruik, nat worden, brand of natuurrampen
  • Deukjes, krasjes en beschadigde poorten
  • Onderdelen zoals batterijen die na een tijdje verslijten 

Ook worden toestellen niet aangenomen onder de garantie die zijn gerepareerd door een niet-officiële Apple-reparateur en / of die staan geregistreerd als gestolen. 


Een refurbished iPhone 4S 

Verlengde garantie 

Natuurlijk, er kan van alles met een iPhone gebeuren. Apple is dan wel het merk met de meest smetteloze reputatie op het gebied van het niet kapot gaan van toestellen, maar in een uitzonderlijk geval kan er toch wel eens iets stuk gaan. Remarketed.nl biedt een extra garantie aan van nog eens een jaar, dus twee jaar totaal. Omdat producten allemaal een andere verkoopprijs hebben, zijn de kosten voor deze aanvullende garantie ook per product anders. De upgradeprijzen zijn opgenomen op de afzonderlijke productpagina’s. 

De eerste twee weken 

De eerste twee weken na aankoop van het product bij Remarketed.nl is het zonder opgaaf van redenen weer terug te sturen. Dit heeft te maken met de wetgeving rondom webshops. Het product mag echter geen sporen van gebruik vertonen, in dat geval hoeft Remarketed.nl het niet terug te nemen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Right To Repair movement deel 1
De Right To Repair-beweging in Europa vertegenwoordigt een cruciale push voor consumentenrechten en milieu duurzaamheid. Ze pleiten voor wetgeving die fabrikanten verplicht om producten te ontwerpen en te verkopen die gebouwd zijn om lang mee te gaan en benadrukken de noodzaak van betaalbare en toegankelijke reparaties. Hiermee beoogt de beweging afval te verminderen, de kosten voor consumenten te verlagen en een cultuur van bewuste consumptie op transnationaal niveau te bevorderen. Deze processen brengen ons ook veel dichter bij een circulaire economie op nationaal en mondiaal niveau.<br />
Top 5 refurbished iPhone