Gaat Samsung de iPhone screens maken?

Geplaatst op 28 May 2016 - 17:11

Gaat Samsung de iPhone screens maken?

De vraag is niet óf Apple met toestellen met een OLED display komt, maar wanneer. Veel mensen dachten al dat dit al in 2017 zal zijn, maar het grootste deel van de iPhone fans en analisten gingen toch uit van 2018. Een nieuwe ontwikkeling zorgt ervoor dat er steeds meer gedachten uitgaan naar het model van 2017. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Apple een deal zou hebben gesloten met Samsung voor het maken van de OLED schermpjes.

 

Een kostbare deal

De geruchten gaan dat Apple een bedrag van bijna 2,60 miljard dollar zou moeten neertellen voor een dergelijke deal met Samsung, en het lijkt erop dat er inderdaad een deal gesloten is. Het zou in dit geval gaan om de productie van 100 miljoen OLED schermpjes met een formaat van 5,5 inch. Dit zou betekenen dat de schermen bedoeld zijn voor de Plus-versie van het model iPhone. De eerste schermen zouden aan het begin van 2017 al moeten worden geleverd aan Apple. Er is aan Samsung gevraagd om de geruchten te bevestigen of te ontkennen. Het gaat immers toch om een samenwerking die in totaal ongeveer drie jaren in beslag zal nemen. Helaas beroept Samsung zich op het privacy beleid.

 

Een duurdere iPhone

Een OLED scherm is natuurlijk erg mooi, vooral omdat pixels uitgeschakeld worden om echt zwart weer te kunnen geven, maar een dergelijk scherm is ook aanzienlijk duurder. Mocht de deal echt gemaakt zijn, dan moeten we dus wel rekening houden met een wederom duurdere iPhone.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone