Een nieuwe game is geen game en dus wordt het verwijderd uit de App Store

Geplaatst op 21 June 2016 - 16:22
Een nieuwe game is geen game en dus wordt het verwijderd uit de App Store
Apple heeft een spel uit de App Store verwijderd omdat het volgens het concern “te politiek beladen” is. De game was gebaseerd op het al jaren voortslepende conflict tussen Israël en de Palestijnen over de zeggenschap over de Gazastrook.

Loods een gezin door de Gazastrook
Doel van het spel was dat een gezin langs de diverse gevaren wordt geloodst in de Gazastrook, zoals bommen en aanvallen van drones.  In Liyla and the Shadows of War wordt de Gazastrook weliswaar minimalistisch maar wel herkenbaar in beeld gebracht. De app mag volgens Apple wel blijven, maar de toelichtende tekst moet worden aangepast zodat het niet meer als spel wordt gezien. Het valt volgens Apple in de categorie Nieuws. Of de maker de aanpassingen gaat doorvoeren is nog niet bekend.

Vaker apps geweigerd
Apple lijkt behoorlijk tolerant als het gaat om het toelaten van apps in de App Store. Maar  toch worden er vaker nieuwe apps offline gehaald. Dit gebeurt als er veel kritiek op komt in de pers of op social media. Of als de betrouwbaarheid van Apple zelf in het geding komt. Dit laatste was voor Apple reden om een app te weigeren waarmee je kunt testen of je iPhone veilig is. Hoewel er apps zijn die ongeveer hetzelfde doen, moest het programma System and Security Info het veld ruimen. Als reden werd opgegeven dat er fouten in het programma zitten waardoor bij voorbeeld de toepassingen voor toegankelijkheid als onveilig worden aangemerkt.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone