De zakelijke iPhone is niet langer privé

Geplaatst op 11 March 2016 - 15:32

De zakelijke iPhone is niet langer privé

In het verleden stond iedereen te springen van vreugde wanneer de werkgever aangaf dat er gebruik gemaakt mocht worden van een iPhone van de zaak. Het is dan ook fantastisch als je van je werkgever zomaar een iPhone krijgt, waardoor je zelf de hoge aanschafkosten kan besparen. De werknemers met een iPhone van de zaak zijn nu ineens een heel stuk minder enthousiast over het toestel van de zaak. Deze is namelijk in de toekomst niet meer zo privé als deze geweest is.

 

Je baas kan je volgen!

Een iPhone van de zaak valt natuurlijk onder het eigendom van je werkgever. Deze heeft het toestel in beheer wanneer jij deze gebruikt. De vijfde betaversie gaat dit dan ook pijnlijk duidelijk maken. Vanaf iOS 9.3 wordt het in het scherm weergegeven dat het toestel niet van jou is. Er zal constant een melding op je touchscreen staan die aangeeft dat het bedrijf jouw iPhone beheert. In de instellingen zal je ook terug kunnen zien dat een ander jouw toestel in zijn of haar macht heeft. Je werkgever is in staat om je toestel te configureren, om je te volgen waar je bent door je locatie te monitoren en deze is in staat om al je internetverkeer na te gaan.

 

Night Shift nieuw in iOS 9.3

Nog iets nieuws in iOS 9.3 is de zogenaamde Night Shift. Dit is een functie die ervoor zorgt dat je scherm gedimd wordt. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om bepaalde zaken met je vingerafdruk te beveiligen, zoals je persoonlijke notities. Onbekend is nog of je werkgever wel bij deze beveiligde bestanden kan. Veel eigenaars van een zakelijke iPhone maken zich zorgen om hun privacy tegenover hun baas en vragen zich dan ook af of het niet beter zou zijn om toch ook een eigen iPhone aan te schaffen. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone