De Touch Disease van de iPhone 6

Geplaatst op 19 September 2016 - 12:47

De Touch Disease van de iPhone 6

Mensen die een iPhone 6 of een iPhone 6 Plus hebben krijgen steeds vaker problemen met het touchscreen. Het lijkt erop dat het scherm steeds minder goed gaat reageren op de besturing met de vingers, maar daarnaast worden er ook veel klachten gehoord over het knipperen of flikkeren van het beeld. Uiteindelijk is het scherm gewoonweg niet meer te gebruiken. Er is inmiddels een naam aan dit verschijnsel gegeven, namelijk de Touch Disease. 

 

De iPhone 6 / 6 Plus is een tikkende tijdbom

Wereldwijd zijn er al duizenden iPhone 6 / 6 Plus modellen bij reparateurs gebracht met hetzelfde probleem; het touchscreen. Ineens lijkt het alsof alle iPhones van deze reeks met dezelfde problemen te maken krijgen, en dit is natuurlijk ronduit eigenaardig. Een ondernemer uit het Amerikaanse Missouri, Jason Vilmer van STS Telecom, heeft al aangegeven dat de iPhone 6 / 6 Plus blijkbaar een tikkende tijdbom is. Iedereen krijgt vroeg of laat problemen met het touchscreen. Juist omdat iedereen ermee te maken lijkt te krijgen wordt er officieel gesproken van een ‘ziekte’ in de iPhone 6 / 6 Plus. De Touch Disease is begonnen wanneer je een grijs balkje in je beeldscherm ziet verschijnen. Houd er dan maar rekening mee; het einde van je touchscreen is in zicht.

 

Vervangen is geen optie

Het klinkt logisch dat je dan gewoon je touchscreen laat vervangen. Helaas, ook dat zal niet werken. Het probleem zit namelijk helemaal niet in het touchscreen, maar in de controller chips, en het staat in verband met het moederbord. Het contact met het moederbord gaat op een gegeven moment verloren, en dan is je toestel eigenlijk ook verloren. Apple heeft aangegeven niets aan het probleem te willen doen. De telefoons hebben immers geen fabrieksgarantie meer (in de meeste gevallen).

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone