De ‘Shot on iPhone’ challenge

Geplaatst op 30 March 2023 - 10:07

De ‘Shot on iPhone’ challenge is in het leven geroepen door Apple. De reden hiervan was dat de camera’s zo goed zijn dat er spectaculaire beelden vastgelegd kunnen worden. Deze challenge is begonnen bij de iPhone 6. Nu weten jij en ik dat de camera kwaliteit in de afgelopen modellen flink is verbeterd.

Mocht je mee hebben gedaan aan de ‘Shot on iPhone’ challenge dan heb je de kans gehad om met jouw winnende foto op één van de billboards van Apple te komen.

Om jou even een beeld te geven van de beste foto’s die geschoten zijn zullen de winnende foto’s hieronder weergegeven zijn. Let erop dat de ene geschoten is met een iPhone 7 en de andere een iPhone 13 Pro.

‘Shot on iPhone’ – iPhone 7

‘Shot on iPhone’ – iPhone 7

‘Shot on iPhone’ – iPhone 13 Pro

 

De nieuwste iPhones zijn met name verbeterd op macro-fotografie. Dit is het fotograferen van kleine objecten zoals paddenstoelen, een druppel op een blad of insecten.

Vier stappen om de beste macrofoto's te maken op een iPhone:

Stap 1: Ga naar de camera-app en schakel naar de Foto-modus.

Stap 2: Breng de camera dicht bij het onderwerp dat je wilt fotograferen totdat het onderwerp scherp in beeld is. Je kunt zo dichtbij komen als 2 centimeter (ongeveer een inch) om een macro-opname te maken.

Stap 3: Tik op het onderwerp op het scherm om de focus handmatig in te stellen. Hierdoor kan de iPhone het onderwerp scherpstellen en de achtergrond wazig maken voor een professionelere look.

Stap 4: Maak de foto door op de sluiterknop te tikken of door de volume omhoog-knop op de zijkant van de iPhone te gebruiken. Als je wilt, kun je ook een aantal extra instellingen aanpassen, zoals de belichting of het scherpstelgebied, door op het scherm te tikken voordat je de foto maakt.

Door deze stappen te volgen, kun je prachtige macrofoto's maken met je iPhone.

 

Vond je deze blog nou interessant? Wordt dan lid van de Remarketed community + om van alle nieuwtjes op de hoogte te blijven.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
De ‘Shot on iPhone’ challenge
De ‘Shot on iPhone’ challenge is in het leven geroepen door Apple. De reden hiervan was dat de camera’s zo goed zijn dat er spectaculaire beelden vastgelegd kunnen worden.
Ontdek de verborgen functie van het iPhone Apple-logo als geheime knop
Apple's iOS software biedt verschillende handige functies, waaronder onze favoriete: Back Tap. Hiermee kan het Apple-logo op de achterkant van je iPhone worden geprogrammeerd als een geheime knop, waardoor je jouw telefoon nog handiger kunt gebruiken.
Hoe kun je bewuster omgaan met de schermtijd van je kinderen?
Het is voor veel ouders een dagelijks terugkerend dilemma: je zoon of dochter brengt het liefst urenlang door op de smartphone, terwijl je als ouder liever zou willen dat je kind eens een interessant boek leest of met andere kinderen buiten speelt.
Top 5 refurbished iPhone