‘De iPhone SE kost aan productie 160 dollar’

Geplaatst op 6 July 2016 - 18:31
‘De iPhone SE kost aan productie 160 dollar’
De iPhone SE die in april van dit jaar werd geïntroduceerd in Nederland kost Apple ongeveer 160 dollar (1s40 euro) aan productiekosten. Daarmee is de SE ongeveer 50 dollar goedkoper dan de iPhone 6S. Dit meldt onderzoeksbureau Recode. Een onderzoeksbureau heeft de iPhone SE uit elkaar gehaald en aan de hand van de gebruikte onderdelen berekend wat de productiekosten zijn. Op basis daarvan kwamen ze uit op een bedrag van 160 dollar voor de 16 GB uitvoering. Een iPhone SE met 64 GB geheugen is ongeveer 10 dollar duurder.  Wel moet worden opgemerkt dat kosten voor marketing, productonderzoek en transportkosten niet zijn meegerekend. Dat maakt de winstmarge voor Apple uiteraard lager.

iPhone 6S kost 2010 dollar
Ook de kosten van productie en assemblage van de iPhone 6S werden op deze manier berekend. Dit bedrag kwam hoger uit, op ongeveer 210 dollar per toestel. Deze hogere kosten komen vooral door het 3D Touch scherm, veruit het duurste onderdeel van de iPhone 6S. De iPhone 6S is wel aanzienlijk degelijker dan de SE. Testen hebben aangetoond dat de 6S veel beter bestand is tegen vallen, water en blootstelling aan grote druk. De SE delft dan duidelijk het onderspit wat het dus wel rechtvaardigt dat dit toestel een stuk goedkoper is dan de 6S.

Een val van 1.80 m hoogte
Zowel de 6S als de SE overleven een frontale val op het asfalt van 1.80 meter hoogte niet. Een val op de zijkant levert echter wel verschil op. De SE spat na10 van dit soort duikelingen volledig uit elkaar. Bij de 6S ontstond alleen “cosmetische” schade, het toestel was nog gewoon bruikbaar.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone