De iPhone is nooit volledig waterdicht

Geplaatst op 25 May 2016 - 22:55

De iPhone is nooit volledig waterdicht

We hebben de afgelopen maanden natuurlijk flink mogen meegenieten van de strijd tussen Apple en de FBI over het hacken van een iPhone. Nu blijkt dat de FBI niet zoveel moeite had hoeven doen, en ook zeker niet zoveel geld neer had hoeven tellen, want hackers hebben laten zien dat iedere iPhone kan worden afgeluisterd, ook zonder medewerking van Apple. Een groep hackers uit Duitsland heeft bewezen dat geen enkele iPhone waterdicht is als het om beveiliging gaat.

 

Meer dan een telefoonnummer was niet nodig

De hacker hadden enkel de beschikking over een telefoonnummer van een iPhone en konden vervolgens allerlei informatie achterhalen. Zo konden zij zien waar de persoon met het betreffende iPhone telefoonnummer zich op dat moment bevond, ze konden tekstberichten woord voor woord lezen en telefoongesprekken konden helder worden afgeluisterd.

 

Het ligt aan het SS7

Het lek in de beveiliging is te vinden in het SS7, ofwel in het Signaling System 7. Miljarden berichten en gesprekken gaan dagelijks langs dit netwerk en zo kunnen deze berichten en telefoongesprekken worden opgevangen. De hackers beweren dat dit lek bewust bestaat, zodat inlichtingendiensten er goed gebruik van kunnen maken. Deze bewering komt voort uit het feit dat het lek al lange tijd bekend is en er nooit stappen zijn ondernomen om het lek te dichten. Overigens kan Apple niets doen tegen dit lek, want het is een lek van buitenaf. Dit betekent overigens ook dat andere smartphonemerken er ook mee te maken hebben en er niets tegen kunnen doen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone