De iPhone 7 Plus vs de Note 7; de camera

Geplaatst op 27 October 2016 - 09:16

De iPhone 7 Plus vs de Note 7; de camera

De iPhone 7 Plus is al op meerdere punten vergeleken met de Samsung Galaxy Note 7. Het zijn dan ook directe concurrenten van elkaar. Zo werd er eerder al getest op de snelheid bijvoorbeeld. Nu is Apple flink aan het pronken met de sterk verbeterde camera met de dubbele lens in de iPhone 7. Alle reden dus om de camerakwaliteiten van de iPhone 7 eens te vergelijken met die van de Samsung Galaxy Note 7.

 

Geen grote verschillen

Duidelijk is wel dat er een heel andere belichting wordt gebruikt. Dit is ook zeker te zien op de foto’s die met beide toestellen zijn gemaakt. Je ziet verschil in de belichting, maar duidelijk verschil in de kwaliteit zie je niet. Wel is duidelijk dat de foto’s die zijn gemaakt met de flitser (en vanzelfsprekend ook de camera) van de iPhone 7 een tint donkerder zijn dan de foto’s die met de flitser van de Note 7 werden gemaakt. Daarnaast is er een reeks plaatjes geschoten in een donkere ruimte. Hier is duidelijk te zien dat de camera van de iPhone 7 meer ruis in het beeld laat zien als gevolg van de duisternis dan dat de camera van de Note 7 dit doet. Dit heeft alles te maken met de grotere sensor van de Samsung. Wel vreemd is het dan weer dat Apple juist reclame maakt met de foto’s in het donker.

 

Ongeveer gelijk

De resultaten laten zien dat de camera’s niet ver van elkaar af liggen als het gaat om het leveren van resultaat. Apple laat wat meer heldere kleuren zien met de nieuwe flitser, maar in het donker is de Note 7 toch echt beter. Alles bij elkaar gerekend komen de camera’s op ongeveer dezelfde score uit.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone