De iPhone 12 mini is kleiner, krachtiger en cooler

Geplaatst op 20 October 2020 - 12:02

Dit moet je weten over de compacte krachtpatser van Apple met een prijskaartje dat ook niet al te groot is. Je kunt deze razend snelle 5G smartphone al in je broekzak meenemen voor 809 euro. Pak je de beste deal voor een iPhone 12 Mini met abonnement, dan bespaar je al snel vijftig euro op jaarbasis. De Mini brengt een flink aantal verbeteringen met zich mee en in 2020 is het verschil tussen de basis iPhone 12 modellen met de 12 Pro modellen kleiner dan ooit.

 

iPhone 12 mini compact & groots

De iPhone 12 mini is kleiner dan het flinke 5,4 inch Super Retina XDR beeldscherm doet vermoeden. Voor iPhone 6 tot iPhone 8 eigenaren is dit vlaggenschip een ware openbaring. Het nieuwe vlaggenschip met haarscherp 5,4 inch beeldscherm is kleiner in omvang dan je iPhone 8 met 4,7 inch scherm. Geen grap! Het nieuwe vlaggenschip heeft wel een iets dikkere behuizing, maar dat maakt de accuduur ruimschoots goed. Groots is de mini ook in rekenkracht. Moeiteloos worden er “11 biljoen bewerkingen per seconde” uitgevoerd door de nieuwe Apple A14 processor. Reken maar dat het spelen van games en multi-tasking met verschillende apps vloeiend verloopt. In verhouding tot oude iPhone modellen zoals de iPhone 8 krijg je ook nog eens twee keer zoveel werkgeheugen en dat merk je. De A14 is de snelste processor in de smartphone markt en nog energiezuiniger. Dezelfde chip vind je ook in het topmodel de iPhone 12 Pro.

 

Verschillen met de iPhone 12 Pro zijn kleiner

Afgelopen jaren waren de verschillen tussen het basis model en de pro behoorlijk groot. In 2020 is dat verschil kleiner dan ooit. De iPhone 12 mini heeft niet alleen dezelfde processor, maar ook hetzelfde type Super Retina XDR beeldscherm. De resolutie is zelfs vrijwel gelijk. Ook de IP68 certificatie voor waterdichtheid is gelijkgetrokken. Alle vier de iPhone 12 telefoons zijn waterdicht tot 6 meter diepte voor 30 minuten lang. Wel zo prettig tijdens het thuiswerken. Een kop koffie er overheen is niet langer het einde meer van je peperdure telefoon. Al geeft Apple geen garanties als je het uit test. Waar zit het verschil? Voornamelijk in het aantal camera’s, prijs en de hoeveelheid werkgeheugen.

 

iPhone 12 mini ook voor de Android fan?!

Ja, zelfs Android fans kunnen dit jaar deze iPhone niet negeren in hun zoektocht naar een nieuw toestel. De iPhone 12 mini is met zijn prijs zelfs honderd(en) euro(’s) goedkoper dan vergelijkbare Android telefoons. Voor fans van compacte vlaggenschepen is er eigenlijk geeneens een ander alternatief. De nieuwe iPhone is daarnaast sneller dan alle andere Android telefoons. Wat de Apple mist ten opzichte van de premium Android telefoons? Een beeldscherm met de nieuwe 90 of 120 Hz ververs snelheid. Daar tegenover staat dan weer het schitterende Retina beeldscherm van Apple met de allersnelste processor en uitstekende accuduur. Dus zelfs voor gamers is de razend snelle iPhone 12 mini interessant.

 

Wat is er nieuw?

De iPhone 12 mini brengt verschillende nieuwtjes mee en zelfs gave gadgets. Het Qi wireless systeem aan de achterkant van je Apple is door de fabrikant aangepakt, MagSafe. Je kunt er nu allerlei gave hoesjes en gadgets aan plakken. Een speciale portemonnee is al te koop. De drie krachtige camera’s van de iPhone 11 zijn op alle fronten verbeterd. Je kunt nu nog mooiere foto’s maken ook bij nacht. Want de nacht modus is zelfs op de front camera beschikbaar. Je selfies zagen er nog nooit zo gaaf uit en in de nacht kun je door schieten. Vond je je oude iPhone al snel downloaden? Dan sta je straks verstelt van je nieuwe. Er is 5G ondersteuning en dat betekent de hoogste datasnelheden tot 4 Gbps. Het versturen van de zwaarste foto’s gaat serieus snel. Je kunt eenvoudig je favoriete Netflix serie streamen en bekijken op het prachtige 5,4 inch Retina scherm.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
De ‘Shot on iPhone’ challenge
De ‘Shot on iPhone’ challenge is in het leven geroepen door Apple. De reden hiervan was dat de camera’s zo goed zijn dat er spectaculaire beelden vastgelegd kunnen worden.
Ontdek de verborgen functie van het iPhone Apple-logo als geheime knop
Apple's iOS software biedt verschillende handige functies, waaronder onze favoriete: Back Tap. Hiermee kan het Apple-logo op de achterkant van je iPhone worden geprogrammeerd als een geheime knop, waardoor je jouw telefoon nog handiger kunt gebruiken.
Hoe kun je bewuster omgaan met de schermtijd van je kinderen?
Het is voor veel ouders een dagelijks terugkerend dilemma: je zoon of dochter brengt het liefst urenlang door op de smartphone, terwijl je als ouder liever zou willen dat je kind eens een interessant boek leest of met andere kinderen buiten speelt.
Top 5 refurbished iPhone