Consumentenbond test de iPhone 7 en iPhone 7s

Geplaatst op 15 November 2016 - 09:28

Consumentenbond test de iPhone 7 en iPhone 7s
De introductie van de iPhone 7 is zeker niet geruisloos gegaan. De komst van de nieuwe smartphone van Apple deed nogal wat stof opwaaien. Met name het feit dat de telefoon geen koptelefoonaansluiting meer heeft leidde tot veel discussie. Veel gebruikers waren op voorhand niet enthousiast over de draadloze oordopjes die via een bluetooth verbinding met de telefoon gebruikt kunnen worden. Ook het waterdicht zijn van de telefoon leidde tot vragen, veel mensen twijfelen of dit wel echt zo is en wagen het er niet op om hun telefoon mee te nemen voor een onderwater fotoshoot. De Consumentenbond onderwierp de iPhone 7 en 7s aan een uitgebreide duurzaamheidstest.

Waterbestendig en stootvast
De testers lieten de iPhone 7 meer dan honderd keer vallen en dit leverde inderdaad geen noemenswaardige schade op, het bleef in sommige gevallen bij een paar krasjes. De waterdichtheid is wel een ander verhaal. Onderdompelen kan, in de regen gebruiken kan, maar let er wel op dat de telefoon goed droog moet zijn voordat je hem weer volledig kunt gebruiken en laad de telefoon niet op voordat deze minimaal 5 uur gedroogd heeft. De telefoon is niet waterdicht, maar slechts waterbestendig, dit is een essentieel verschil. De iPhones kwamen goed door de test, maar bij één exemplaar bleek de luidspreker na de regentest defect te zijn.

Voorzijde camera scoort goed, weinig vernieuwingen
De Consumentenbond concludeert dat de camera  aan de voorzijde veel beter scoort dan die van de concurrentie, die doorgaans niet verder komt dan een score van 4 op een schaal van 10. Het gemis van een hoofdtelefoonaansluiting wordt deels gecompenseerd met een beschikbare adapter die het mogelijk maakt om toch een traditionele hoofdtelefoon aan te sluiten. Verder biedt de iPhone 7 weinig vernieuwingen ten opzichte van de 6-serie, dit mag als nadeel worden aangetekend.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone