Breng je website tot leven met een video

Geplaatst op 13 August 2021 - 20:40

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dit gaat zeker op voor een video op je website. Met een video vertel je een verhaal over je locatie, je personeel, je visie en missie, je productieproces en jezelf. Je bedrijf komt letterlijk tot leven. In je brochure of op je visitekaartje kun je geen video plaatsen en op je website wel. Dus waarom zou je het niet doen? Het is dan wel zaak dat je een video maakt die representatief is voor je onderneming, product of dienst. Dat begint bij het bedenken van een verhaallijn en het schrijven van een script. Daarbij is het belangrijk dat je de voor jou belangrijke elementen definieert en in je script verwerkt. Probeer scène voor scène zo compleet mogelijk te omschrijven. Dus mensen die erin spelen, handelingen die ze doen, locatie, duur, etc. Zorg dat er een duidelijk begin, middenstuk en einde aan je video zit anders raken kijker de draad kwijt. Ook belangrijk is om de video niet te lang te maken anders haken mensen halverwege af. Wij raden aan om de bedrijfsvideo maximaal 2 minuten lang te maken. In dit artikel vertellen we je hoe een video je website tot leven brengt. 

Pre-production
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maak een script en draaiboek. Dit noemen we ook wel de pre-production. Als je in een script en draaiboek helder op papier hebt en weet welke scènes met wie, waar en wanneer worden gefilmd kan daar geen onduidelijkheid over bestaan. Op die manier heb je altijd overzicht en weet iedereen die meedoet waar hij of zij aan toe is. Je vergeet daardoor ook niet om bepaalde scènes te filmen en wat er bijvoorbeeld aan rekwisieten en dergelijke nodig zijn.

En…Actie!
Het script en draaiboek zijn klaar, je weet precies hoe het verhaal moet lopen, alle betrokkenen weten wat hun taak is. Hoogste tijd om daadwerkelijk te gaan filmen. Het klinkt allemaal simpel maar dat is absoluut niet waar. Een bedrijfsfilm moet de professionaliteit van je onderneming, organisatie of instelling weerspiegelen. Zorg daarom dat je de juiste mensen inschakelt die weten wat ze doen. Er zijn voldoende productiebedrijven die je kunnen helpen.

Blijf bij het script
Een vuistregel is om de uiteindelijke edit in gedachten te houden tijdens het filmen. Welke scènes zijn belangrijk en moet je absoluut vastleggen? Heb je genoeg korte tussenshotjes om scènes aan elkaar te lassen? Met tussenshots bedoelen we bijvoorbeeld de gevel van het bedrijfspand, mensen die samen lunchen in het bedrijfsrestaurant, twee collega’s die naar een beeldscherm kijken, lachende koffiejuffrouw, etc. Dit zijn dus scènes die niet echt nodig zijn voor het verhaal maar het geheel wel verlevendigen en vaart meegeven. 

Losse scènes vormen samen een video
Als de beelden zijn geschoten moet er een strakke video van worden gemonteerd (editten) met een duidelijk begin, midden en einde. Dat is trouwens meer dan gefilmde beelden in de goede volgorde achter elkaar te zetten. Het is als muziek componeren of een tekst schrijven. In bekende muziekstukken worden uitgerekte langzame tonen afgewisseld met korte en snelle riedeltjes. Datzelfde geldt voor goed leesbare teksten waar lange zinnen en korte zinnen door elkaar heen gebruikt worden om de vaart erin te houden. Probeer dat ook te doen bij het editten van de video. Onderbreek lange scènes met korte stukjes film en als je van de ene scène naar een andere gaat zet je er een kort tussenshot tussen. Met de juiste edit-software kun je heel eenvoudig teksten in beeld laten verschijnen om het beeld te verduidelijken of extra kracht bij te zetten. Ook de juiste muziek en een voice-over (stem) die vertelt over je bedrijf voegen iets toe aan een succesvolle video.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
De ‘Shot on iPhone’ challenge
De ‘Shot on iPhone’ challenge is in het leven geroepen door Apple. De reden hiervan was dat de camera’s zo goed zijn dat er spectaculaire beelden vastgelegd kunnen worden.
Ontdek de verborgen functie van het iPhone Apple-logo als geheime knop
Apple's iOS software biedt verschillende handige functies, waaronder onze favoriete: Back Tap. Hiermee kan het Apple-logo op de achterkant van je iPhone worden geprogrammeerd als een geheime knop, waardoor je jouw telefoon nog handiger kunt gebruiken.
Hoe kun je bewuster omgaan met de schermtijd van je kinderen?
Het is voor veel ouders een dagelijks terugkerend dilemma: je zoon of dochter brengt het liefst urenlang door op de smartphone, terwijl je als ouder liever zou willen dat je kind eens een interessant boek leest of met andere kinderen buiten speelt.
Top 5 refurbished iPhone