Apple winst stijgt ondanks dalende verkoop iPhones

Geplaatst op 10 November 2016 - 09:15

 

Apple winst stijgt ondanks dalende verkoop iPhones
De cijfers van het vierde kwartaal 2016 zijn bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de winst is gestegen, ondanks dat de verkoop van iPhones wereldwijd daalt vanwege een verzadiging van de markt. De introductie van de iPhone 7, die door sommige analisten als “saai” wordt omschreven, heeft niet zoals bij de lancering van vorige modellen tot een boost in de verkoopcijfers geleid. De algemene trend is dat mensen langer met hun smartphone doen en niet meer ieder jaar in de rij staan om het nieuwste model te bemachtigen. Apple moet het dus van andere producten hebben om het bedrijfsresultaat positief te laten uitpakken.

Het aantal verkochte iPhones daalt met 5%
Uit de cijfers over het vierde fiscale kwartaal van 2016 blijkt dat het aantal verkochte iPhones wereldwijd is gedaald met zo’n 3 miljoen verkochte toestellen. Dit komt nog steeds neer op een verkoop van ruim 45,5 miljoen iPhones wereldwijd. Dit jaar werden al een miljard iPhones verkocht, maar de daling in de verkoopcijfers is wel degelijk merkbaar in de omzetcijfers van Apple.

Toch een flinke winst voor Apple
Ondanks de dalende verkoopcijfers, niet alleen bij de iPhones maar ook voor iPads en Mac computers, wist Apple toch een winst te behalen van 9 miljard ten opzichte van dezelfde periode in 2015. De zaken gaan dus nog steeds voorspoedig voor Apple ondanks dat het concern natuurlijk de ontwikkelingen in de markt scherp in de gaten houdt en voortdurend aan nieuwe innovaties werkt.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone