Apple verzamelt jouw iPhone belgeschiedenis

Geplaatst op 19 December 2016 - 09:51

Apple verzamelt jouw iPhone belgeschiedenis

Als jij iemand belt of je wordt gebeld, dan verwacht je natuurlijk niet dat Apple daar een notitie van maakt. Toch gebeurt dit wel. Apple verzamelt namelijk jouw belgeschiedenis uit de iCloud en slaat deze op de eigen servers op. Apple heeft altijd aangegeven dat dergelijke gegevens maximaal een maand worden bewaard, maar nu is ontdekt dat er belgegevens worden bewaard voor veel langere tijd, tot wel vier maanden. Overigens gaat het ook niet alleen om de belgesprekken die je voert, maar ook om audiogesprekken in andere apps, zoals onder meer Facebook Messenger, Skype en WhatsApp.

 

Waarom worden deze gegevens bewaard?

Apple heeft al meerdere malen gegevens van iPhone gebruikers gedeeld met zowel de politie als rechters. Het feit dat de gegevens nu veel langer bewaard worden dan dat de fabrikant beweerd is dan ook niet in het voordeel van Apple. Daarnaast is het zo dat Apple de data met grote regelmaat deelt met Google. Dit bedrijf kennen we ook als onderneming die graag alles van ons wil weten, zodat het bedrijf meer aan ons kan verdienen met gerichte advertenties bijvoorbeeld. Het blokkeren van back-ups zorgt er overigens niet voor dat de gegevens niet meer bij Apple terecht komen.

 

End-to-end-encryptie

Er komt een zogenaamde end-to-end-encryptie aan waarmee je jouw iPhone bel- en audiodata wel kan versleutelen op een manier zodat Apple er ook niet bij kan komen. Niemand kan dan nog zonder jouw toestemming bij je data. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer deze beschikbaar zal zijn.

 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone