Apple profiteert maar ten dele van de problemen bij Samsung

Geplaatst op 7 November 2016 - 09:43

Apple profiteert maar ten dele van de problemen bij Samsung
De problemen met de Samsung Note 7 hebben dit concern sinds de introductie van deze smartphone flink in de problemen gebracht. Na diverse pogingen om de problemen op te lossen besloot Samsung in oktober  2016 om de Note 7 volledig van de markt te halen en de productie te staken. Degenen die nog een Note 7 in hun bezit hebben wordt dringend geadviseerd om het toestel terug te sturen.  Apple zou hier graag van profiteren door de klanten die van hun Samsung af willen binnen te halen, maar dit heeft nog niet geleid tot een stijging in de omzet van Apple. Het ziet ernaar uit dat de Samsung aanhang hun merk toch trouw blijft of kiest voor een ander Android toestel.

Omruilshops op luchthavens voor Samsung Note 7
Samsung heeft nu ook al tijdelijke shops geopend op luchthavens waar de Note 7 kan worden ingeleverd. De eigenaar krijgt dan ter plekke zijn geld terug of kan direct een ander toestel van Samsung uitkiezen. Sommige luchtvaartmaatschappijen plaatsen nu zelfs borden bij hun incheckbalies met een afbeelding van de Note 7 met een rood kruis erdoor: het toestel mag niet mee aan boord. Dit is natuurlijk geen goede reclame voor Samsung. Het bedrijf zag de winst dan ook dalen met maar liefst 96% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

De markt voor smartphones is aan het verzadigen
Ook Apple merkt dat de markt voor smartphones langzaam verzadigt. Vrijwel iedereen die een smartphone wil heeft er inmiddels eentje in zijn bezit. Smartphone gebruikers doen langer met hun toestel, het is geen vanzelfsprekendheid dat je ieder jaar een nieuwe smartphone aanschaft zodra er een nieuw model op de markt komt. Deze trend merkt Apple in dalende verkoopcijfers.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone