Apple focust op groene energie

Geplaatst op 28 June 2016 - 19:06
Apple focust op groene energie
Wellicht in een poging om zich meer te richten op de milieubewuste wereldburger, focust Apple zich meer en meer op het behoud van de Aarde en op het beschermen van het milieu. Zo presenteerde het bedrijf op de Dag van de Aarde een reclamefilmpje waarin werd uitgelegd waarom het icoontje van hun chatdienst iMessage groen is. Dit is gedaan om te benadrukken dat de servers van iMessage volledig draaien op groene energie. De boodschap lijkt te luiden: Als je de Aarde en het milieu een warm hart toedraagt, verstuur je berichten dan via iMessage.

Steeds meer aandacht voor het milieu
Apple richt zich steeds meer op het milieu. Tijdens het maart event van het concern werd dit ook al duidelijk. Er was naar verhouding veel tijd ingeruimd voor een presentatie van Apple waarin  werd uitgelegd hoe het concern aandacht besteedt aan het behoud van het milieu. Zo is er een recycle robot ontwikkeld voor de ontmanteling van afgedankte iPhones zodat grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Ook het reclamefilmpje waarin iMessage de hoofdrol speelt lijkt onderdeel van de milieucampagne van Apple.

Niet de enige
Natuurlijk is Apple hierin niet uniek. Het milieu is een hot item voor veel grote concerns. Omdat ook steeds meer consumenten zich bewust worden dat milieubehoud noodzaak is, spelen zij daar handig op in. Zo draaien de servers van  Google volledig op Nederlandse windenergie, een feit waar ze blijkbaar zo trots op zijn dat het in recente reclamespots expliciet wordt genoemd.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone