Apple doet geheimzinnig over de iPhone 7 verkoopcijfers

Geplaatst op 11 October 2016 - 10:03

Apple doet geheimzinnig over de iPhone 7 verkoopcijfers

Iedere fan van Apple weet als geen ander hoe Apple te werk gaat bij de presentatie van een nieuwe iPhone op de markt. In het eerste verkoopweekend worden de verkopen geteld en wordt aan het grote publiek medegedeeld hoeveel toestellen er in dat eerste weekend werden verkocht. Met de iPhone 7 is dit niet gebeurd, en dat is vreemd. Niet eerder is Apple van deze traditie afgeweken. Nog altijd hebben we geen idee hoeveel iPhone 7 modellen er verkocht zijn. Het feit dat Apple geheimzinnig doet over de verkopen zou te maken hebben met de beperkte voorraad.

 

Voorbereiding op de enorme verkopen

Kenners denken dat Apple te druk bezig is met het treffen van voorbereidingen om de verkopen bij te kunnen houden. De voorraad is namelijk onvoldoende om iedereen die een iPhone 7 wil ook daadwerkelijk te kunnen voorzien van een iPhone 7. Er werd dan ook geen rekening gehouden met hoge verkoopcijfers. Dit is wel wat vreemd, want Apple heeft besloten om de iPhone 7 in 28 landen tegelijk op de markt te brengen. Normaal gesproken gebeurt dit in 12 landen tegelijk.

 

75 miljoen exemplaren

De verwachting is dat er uiteindelijk tussen de 70 miljoen en maximaal 75 miljoen modellen van deze nieuwe iPhone verkocht zullen gaan worden. Dit is natuurlijk ontzettend veel, maar toch nog niet zoveel als de voorganger. Daar werden er nog veel meer van verkocht. Apple ging uit van slechtere verkoopcijfers, waardoor de voorraad nu niet voldoende is. Zeker van de nieuwe kleur, Black Jet, zijn er veel te weinig gemaakt.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone