Apple blokt twee populaire apps om je te beschermen

Geplaatst op 17 April 2016 - 13:20

Apple blokt twee populaire apps om je te beschermen

We zijn eigenlijk allemaal razend benieuwd wie er nu allemaal op onze social media profielen rond snuffelt. Hebben we geheime aanbieders of hebben we misschien wel ‘vijanden’ die voortdurend op ons profiel te vinden zijn? We willen stiekem allemaal weten wie ons in de gaten houdt. Voor Instagram verschenen er twee nieuwe apps die beloofden inzicht te bieden in deze informatie.

 

De apps werden in korte tijd ontzettend populair

We hebben het over de volgende twee apps: InstaCare – Who cares with me en Who Cares With Me – InstaDetector. Binnen bijzonder korte tijd hadden al veel iPhone gebruikers de apps geïnstalleerd, en nu hebben zij er spijt van. De apps blijken namelijk helemaal geen inzicht te bieden in wie er op jouw Instagram account kijkt. De apps verzochten om via de app in te loggen en hier ging het mis. Deze inlog zou namelijk onveilig zijn, en dat was ook de bedoeling van de makers van de app. Hierdoor waren zij in staat om alle wachtwoorden te stelen van de app gebruikers. Daarnaast kon er spam worden geplaatst op de profielen van deze digitale slachtoffers.

 

Heel de Benelux trapte erin

iPhone gebruikers uit heel de Benelux dachten eindelijk een app gevonden te hebben die hen kon vertellen wie er op het profiel aan het rondneuzen was. Van al deze personen zijn de wachtwoorden gestolen. Apple controleert nieuwe apps altijd scherp en het is dan ook niet bekend hoe deze twee oplichtende apps wel in de AppStore terecht zijn gekomen. De apps zijn inmiddels verwijderd.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone