8 tips bij het kopen van een gebruikte iPhone

Geplaatst op 12 October 2022 - 22:32

Welk model heb je nodig? 

Iedere zoektocht begint met de fundamentele vraag: wat heb ik eigenlijk nodig? In het geval van een iPhone, is het belangrijk om jezelf af te vragen welk type je wilt hebben. Met een iPhone 4 kun je prima WhatsAppen, internet en muziek luisteren. Vraag je wat meer van je telefoon of wil je graag een betere camera, dan ligt een iPhone 5 of iPhone 6 meer voor de hand. Maar dat komt natuurlijk wel met een prijs. Hoewel gebruikte iPhones veel goedkoper zijn dan nieuwe, zijn de verschillen in prijs tussen de verscheidene modellen gebruikte iPhones nog steeds groot. 

Zit er nog garantie en hulp bij? 

Ben je ergens een modelletje tegengekomen dat er goed uitziet en wordt aangeboden tegen een mooie prijs? Vraag dan aan de verkoper of je het serienummer van het toestel mag. Op de site van Apple kun je dan achterhalen of er nog garantie en support op zit. Het is mooi meegenomen als dit er nog op zit. Koop je de gebruikte iPhone in een winkel of webshop, dan zit er vaak nog garantie op vanuit de winkel zelf. Remarketed.nl geeft bijvoorbeeld 12 maanden garantie op alle gebruikte iPhones die worden verkocht, ongeacht of de ‘originele’ garantie nog van toepassing is. 

Hoe ziet de iPhone eruit? 

Heb je het toestel eenmaal in je handen, ga dan testen. Dat begint met het uiterlijk. Zitten er putjes of krasjes op het scherm? Kijk vervolgens naar de input en output. Is de ingang voor de lader intact? Plug de lader even in en check gedurende een minuutje of ‘ie goed oplaadt. Doet de audio jack het? Luister even naar wat muziek om dit te testen. 

Hoe is de status van het scherm? 

Het scherm kan er van buiten prima uitzien, maar de techniek aan de binnenzijde kan desalniettemin een mankementje vertonen. Zo kunnen bijvoorbeeld één of meerdere pixels het niet meer doen. In het wereldje wordt dan gesproken van ‘dode pixels’. Kun je de telefoon uitproberen, googel dan eens naar ‘dead pixel test iPhone’. Je komt dan uit bij websites waarmee je de functionaliteit van het scherm kunt testen. 
gebruikte iPhone 5C
gebruikte iPhone 5C 

Wat is de kwaliteit van de camera? 

Camera’s zijn gevoelige stukjes technologie. Vind je het maken van foto’s met je telefoon belangrijk, dan is het dus altijd goed om even een testje te doen met de camera. Worden de foto’s niet vlekkerig? Werkt de zoomfunctie? En het filmen? 

Tips over bellen, sms’en, wifi, 3G/4G 

Soms zouden we bijna vergeten dat je met een telefoon ook kunt bellen en sms’en. Probeer ook dit even uit bij de telefoon. Hetzelfde geldt voor de wifi-verbinding en het gebruikmaken van 3G/4G. Surf wat rond, kijk even op YouTube en bezoek eventueel een speedtest website of app. 

Waar koop je de tweedehands iPhone? 

Een gebruikte iPhone kun je of in een winkel kopen, of bij een particulier. Koop je ‘m in een winkel, dan zul je garantie krijgen. Bij een particulier niet. Althans, niet als de originele garantie al is vervallen. Koop je bij een particulier, zorg dan dat je deze persoon vertrouwt. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het ook altijd wijs om een foto te maken van iemands identiteitsbewijs en meerdere contactgegevens van hem of haar te hebben (telefoon, e-mail, postadres, etc.). 

Gebruikte iPhones kopen bij Remarketed.nl

Remarketed.nl heeft een mooi aanbod aan nieuwere modellen tweedehands iPhones. Zowel voor de refurbished als voor de gebruikte modellen iPhones geldt dat ze allemaal uitvoerig zijn getest. Eventueel zijn er wat onderdelen vervangen, waardoor ze niet van een nieuwe iPhone zijn te onderscheiden. Na het testen geven wij de telefoon de A-status. Bij verkoop geven wij ‘m bovendien 12 maanden garantie mee.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone