6 Tips om de veiligheid van je iPhone te verbeteren

Geplaatst op 29 May 2020 - 15:48

iPhones zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De verkoop van iPhones stijgt elk jaar weer, mede door de nieuwe versies die steeds worden uitgebracht. Een aantal jaar geleden is naar buiten gekomen dat elektronica van Apple moeilijker te hacken zou zijn. Dit is echter een fabel. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om jouw iPhone beter te beveiligen. We beginnen met een tip die eigenlijk voor elke telefoon geldt, maar daarom niet minder belangrijk is.

Installeer een VPN

De eerste en belangrijkste tip is om een VPN te installeren. Een VPN zorgt ervoor dat data versleuteld wordt. Het gaat daarbij om data die je ontvangt en verzendt. Dit maakt het voor hackers vele malen moeilijker om deze data te onderscheppen. Dit is erg handig als je met gevoelige data, wachtwoorden of accounts aan het werk gaat.

Daarnaast wordt ook jouw locatie verborgen. Jouw telefoon neemt de locatie aan van de server waarmee verbinding wordt gemaakt. Maak jij bijvoorbeeld verbinding met een server in Amerika, dan lijkt het alsof jouw telefoon zich in Amerika bevindt. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld content wilt raadplegen die in Amerika wél al beschikbaar is, maar in Nederland nog niet.

Gebruik sterke wachtwoorden

Ook het gebruik van sterke wachtwoorden is aan te raden. Kies er bijvoorbeeld voor om voor elk account een apart wachtwoord te kiezen. Dit voorkomt dat hackers toegang hebben tot al jouw accounts wanneer ze één wachtwoord hacken. Je kunt daarbij kiezen voor een password manager. Deze slaat al jouw verschillende wachtwoorden op en is in staat om wachtwoorden te genereren. Deze zijn niet aan jou persoonlijk verbonden. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van geboortedata, straatnamen of hobbies. Je kunt daarbij ook zelf instellen welke je telkens wilt gebruiken in jouw wachtwoord.

Ontzeg toegang tot data

Het ontzeggen van toegang tot data is ook zeer belangrijk. Bij het installeren van apps wordt vaak gevraagd of je de apps toegang wilt geven tot jouw persoonlijke data. Echter is dit in lang niet alle gevallen nodig. Door verschillende apps toegang tot jouw data te ontzeggen, voorkom je dat deze data op straat komt te liggen als deze apps onverhoopt gehackt worden. Je kunt per app de instellingen bekijken, zodat je ook per app kunt aangeven of je deze wel of niet toegang wilt geven tot specifieke data.

Schakel automatisch vergrendelen in

Automatisch vergrendelen is daarnaast een erg handige optie. Het gebruiken van automatisch vergrendelen zorgt ervoor dat jouw telefoon niet zomaar gebruikt kan worden als je deze even ongemerkt ergens laat liggen. Je kunt zelf een tijdspanne kiezen waarna de iPhone zich vergrendelt. Maak je gebruik van TouchID of FaceID, dan zouden we adviseren om een kort tijdsbestek te kiezen. Je kunt je telefoon namelijk gemakkelijk ontgrendelen met een van deze twee opties en je loopt veel minder risico als je telefoon zich sneller vergrendelt.

Maak meldingen onleesbaar op je vergrendelscherm

Het onleesbaar maken van meldingen op je vergrendelscherm zouden we daarnaast ook adviseren. Hier hebben we verschillende redenen voor. Allereerst voorkom je hiermee dat anderen jouw berichten direct kunnen lezen als je deze ontvangt. Je berichten worden namelijk pas leesbaar als je deze ook daadwerkelijk opent en je scherm ontgrendelt.

Ook in het geval van dubbele authenticatie is dit belangrijk. Krijg je namelijk een sms’je binnen, dan staat hier normaliter direct de code in die je in moet voeren. Maak je deze melding onleesbaar, dan moet je scherm eerst ontgrendeld worden voordat je deze code kunt zien. Dit maakt het weer een stuk lastiger om gebruik te maken van jouw wachtwoorden of je account te hacken.

TouchID + een sterk wachtwoord

Gebruik je TouchID, dan zouden we daarnaast ook adviseren om een sterk wachtwoord voor je telefoon te gebruiken. Je kunt je telefoon ontgrendelen door middel van een cijfercode, maar je kunt er ook voor kiezen om tekens te gebruiken. Dit is een eigenschap van Apple waar niet veel mensen van op de hoogte zijn.

Door op deze manier je telefoon te ontgrendelen, is het een stuk lastiger voor hackers om toegang te krijgen tot jouw telefoon. Ze hebben namelijk niet meer genoeg aan een code van 4 of 6 cijfers, maar moeten een heel wachtwoord van meerdere tekens ontcijferen. Je kunt daarbij gebruiken maken van cijfers, letters en tekens.

Voer jij deze tips uit, dan is jouw telefoon een stuk veiliger dan dat deze voorheen was. Vooral het aanschaffen van een VPN en het gebruik van verschillende sterke wachtwoorden wordt aangeraden. Je kunt er daarbij voor kiezen om een password manager te installeren, zodat je niet al je verschillende wachtwoorden hoeft te onthouden.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone