4 simpele tips voor wanneer je smartphone niet meer wil laden

Geplaatst op 8 April 2022 - 21:53

Of het nu internetbankieren is of een e-mail opstellen. Een tekst in Word maken of informatie overzichtelijk weergeven in Excel. Het kan allemaal met de kleine zakcomputer.

 

Maar zoals voor alle technologie geld ook zeker voor de smartphone dat het mooie apparaten zijn zolang ze doen. Stel dat je smartphone niet meer wil opladen. Wat kun je dan doen.

Kabel checken

Om te beginnen kun je eens kijken of de kabel nog wel goed is. Misschien zit er een kabelbreuk in bijvoorbeeld. Of misschien heb je een hamster die is losgekomen en die er doorheen heeft gebeten. Dan doet hij het ook niet meer natuurlijk. Je kunt controleren of de kabel nog wel goed is door er een andere telefoon aan te koppelen. Laad deze telefoon dan wel op, dan weet je dat de kabel nog wel goed is. 

 

Check overigens ook even het stekker gedeelte. Twijfel je aan deze stekker, dan kun je de kabel even in een andere stekker doen. Tegenwoordig zitten alle kabels middels usb in een stekker en dus zijn ze uitwisselbaar. 

Checken op stof 

Een andere oorzaak van het niet opladen van een smartphone is vaak stof bij het oplaadpunt. Doordat we de smartphone vaak in onze broekzak hebben zitten, kan er gemakkelijk stof bij komen. Dit stof gaat dan in het gaatje zitten waar we de oplaad stekker in moeten doen. Als dit stof zich wat meer gaat ophopen, kan de kabel niet ver genoeg meer in het oplaadpunt. Wat ook kan is dat door het stof er geen goed contact gemaakt kan worden.

Oplaadpunt van de smartphone

Wat ook kan is dat het oplaadpunt in de smartphone defect is. In dat geval kun je de stekker en de kabel wel vervangen, maar dat heeft dan dus geen nut. Wellicht is dit oplaadpunt beschadigd door het veelvuldig insteken van de oplaadstekker. Of wellicht is dit insteken van de stekker wat te ruw gebeurd. 

Draadloze oplader 

Is jouw smartphone in staat om draadloos op te laden? Dan kun je in plaats van met een stekker werken met een draadloze oplader. Deze draadloze oplader is vaak een plat schijfvormig apparaatje. Je kunt jouw smartphone hier op leggen waarna het opladen gaat beginnen.

 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
De ‘Shot on iPhone’ challenge
De ‘Shot on iPhone’ challenge is in het leven geroepen door Apple. De reden hiervan was dat de camera’s zo goed zijn dat er spectaculaire beelden vastgelegd kunnen worden.
Ontdek de verborgen functie van het iPhone Apple-logo als geheime knop
Apple's iOS software biedt verschillende handige functies, waaronder onze favoriete: Back Tap. Hiermee kan het Apple-logo op de achterkant van je iPhone worden geprogrammeerd als een geheime knop, waardoor je jouw telefoon nog handiger kunt gebruiken.
Hoe kun je bewuster omgaan met de schermtijd van je kinderen?
Het is voor veel ouders een dagelijks terugkerend dilemma: je zoon of dochter brengt het liefst urenlang door op de smartphone, terwijl je als ouder liever zou willen dat je kind eens een interessant boek leest of met andere kinderen buiten speelt.
Top 5 refurbished iPhone